VİDEO PAZARLAMA İÇİN 5 SEBEP

 Kozmetik Pazarlama


Video marketing için mücadele vermek, peki ama neden?



  1. İnsan insana güvenir. Kişilerle daha iyi bir bağlantı kurmanın yolu, video ile mümkün mü? İnternet çağı yada bilgi çağı diyelim yaşadığımız sürece. Biz her gün bilgisayar, tablet, telefona kitlenmiş yanı başımızdaki kişilerin yüzüne bile bakmıyoruz. Traji komik ama düşünsenize sanki kablo ile online bağlı olduğunuz ve direk sizin zekice hazırlanmış videonuzu merakla bekleyen hazır bir kitle var sokağın her köşesinde. Neden bekliyorsunuz kitlenize uygun hikayeyi anlatın.
  2. Eyleme teşvik. Gün içinde bir çok kez marka reklamları tanıtım reklamları videoları ile karşılaşıyoruz. Kaçı sizi eyleme teşvik ediyor diye düşündünüz mü? Aslında insanların %46 sı izlediği video hakkında daha fazla bilgi araştırıyormuş. Neden? Biri sizin videonuzu izlediğinde markanızla daha fazla zaman geçirmiş oluyor, güven aşılanıyor, tüketici daha bilinçli hissediyor kendini ki bilgileniyor,  ve gönüllü olarak site üyelikleri gerçekleştiriyor. Satış sitelerinde daha fazla zaman harcayanlar ve alış veriş yapanların oranı markayla ilgili video izlemeyenlere göre %64 müş.
  3. Aynı şeyi anlatmak için 1,800 resime ihtiyacınız var. İnternet kullanıcısını uzun süre bir şeye odaklamak zordur. Bunu biliyorsun çünkü bunlardan biride sensin :) kısıtlı zamanda istediğini anlatabileceğin tek imkan şuan video. Eski bir ata sözü derki bir resim bin kelimeye bedel. Buda gösteriyor ki bir video 1 milyon 800 kelimeye bedel. Video harika derecede konuşkanmış
  4. Fiyat etkisi. Videonuzu video paylaşım sitelerinde sosyal mecralarda bedelsiz olarak paylaşabilirsiniz.
  5. Gelecek! bu.  Düşünsenize doksanlı yılları internet siteleri bile yoktu. Şuan ki durumla kıyaslanamaz bile. Dünyanın en çok tercih edilen pazarlama argümanı facebook ve tabandan pazarlama hala çok popüler. durum bu ve gidişat ortadayken bir an önce gelecekte yaşamaya başlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TÜRKİYE KOZMETİK RAPORU

İşim Gelişiyor Derneği Genel Başkanı Sayın Melike Sözener Hanıma Teşekkür ederim