Erken Cilt Yaşlanmasını koruyucu cilt bakımı ile azaltın




Ortam havasındaki parçacık ve tozlar kırışıklıklara ve pigmantosyana sebep olur.

Leibniz Çevre Sağlığı Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre cilt yaşlanması, cilt zararlı emisyonlara maruz kaldıkça artmaktadır. Ortam havasındaki toz madde ve diğer parçacıklar sadece solunum yollarını kirletmekle kalmaz aynı zamanda cildi kirletir. İnce tozlar, kurum veya dizel egzoz partikülleri gibi çevresel etkiler, oldukça agresif oksijen bileşikleri olan vücuttaki serbest radikaller olarak adlandırılan ekstrinsik cilt yaşlanmasına katkıda bulunur. Bu, kırışıklıklar, esnekliğin azalması, kırışıklığın ve pigmentli lekelerin görünümünün artması ile kendini gösterir.

Vücudun dış koruyucu bir örtüsü olan deri, iç organlara kıyasla çok çeşitli çevresel etkilere maruz kalır. Ekzojen faktörler deri tabakalarının yapısı üzerinde ve dolayısıyla cildin görünümü üzerinde özellikle yüksek etkiye sahiptir. Cilt yaşlanmalarındaki payı yüzde 80'e kadar çıkıyor. Bu nedenle, bir insanın çeşitli vücut bölümleri genellikle farklı cilt koşullarına sahiptir: Genellikle giyim eşyası ile kaplanan cilt ağırlıklı olarak endojen olur, özellikle yüz ve ellerde eksojen faktörler dikkati çeker. Ve bu daha yakından incelendiğinde göz ardı edilmemelidir: Olgun ciltler daha dayanıklıdır.


Bu sebeple cildi yumuşak bir temizleyici ile temizlemek gerekir.  Cilt tarafından hızlı emilen ve antioksidan ürünler kullanmak tavsiye edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TÜRKİYE KOZMETİK RAPORU

İşim Gelişiyor Derneği Genel Başkanı Sayın Melike Sözener Hanıma Teşekkür ederim